میوه بلوبری می تواند عملکرد شناختی مغز را تقویت کرده و حافظه را بهبود بخشد. این میوه غنی از ویتامین های است که به خاطر میزان بالای آنتی اکسیدان بخصوص فلاونوئیدها، سلامت مغز را تقویت می کند.
مصرف روزانه بلوبری موجب کاهش روند اختلالات حافظه و هماهنگی حرکتی که معمولا با افزایش سن مرتبط است، می شود. این میوه دارای فواید متعددی برای مغز است که در ادامه اشاره می شود.
کاهش خطر زوال عقل
در مطالعه اخیر محققان دریافتند افراد مسن سالم (۶۵ تا ۷۷ سال) که ۳۰ میلی لیتر آب بلوبری (معادل ۲۳۰ گرم میوه) نوشیده بودند، افزایش قابل توجهی در فعالیت مغز، جریان خون و حتی حافظه شان در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد. به نظر می رسد فلاونوئیدها عامل مهمی در ایجاد این تاثیرات هستند که ریسک زوال عقل را کاهش می دهند.
کاهش تاثیرات آلزایمر
آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری دارای فواید واقعی در بهبود حافظه و عملکرد شناختی در افراد سالمند هستند که احتمالا از بیماری آلزایمر پیشگیری می کنند. مطالعه سال ۲۰۱۶ نشان داد بلوبری درمان موثری برای بیمارانی بود که دارای علائم اختلال روانی بودند.
پیشگیری از زوال حافظه و سایر تغییرات مرتبط با افزایش سن
میوه های توتی نظیر بلوبری از طریق ترکیباتی که از سلول های مغز در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کند، سلامت مغز را حفظ می کنند. طبق نتایج یک مطالعه، میوه بلوبری با تغییر در شیوه ارتباط نورون ها در مغز، مانع از التهاب مغز می شود که در آسیب نورونی و بهبود کنترل و شناخت حرکتی نقش دارد.