خشک کردن توت های سفید به صورت عمده انجام می شود، ایران بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده توت خشک شده به کشور های خارجی می باشد.
توت خشک یکی از میوه های خشک محبوب می باشد، این نوع میوه در ایران بسیار زیاد است بنابراین خشک کردن آن جهت نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از ضایع شدن آن الزامی می نماید. توت های مختلف را خشک می کنند، توت سفید رایج تر است، توت خشک شده دارای درجه بندی کیفی می باشد که طبق آن قیمت گذاری می شوند.
تولید توت خشک شده
شاید این سوال برای برخی از مخاصبان پیش آید که توت را چگونه خشک می کنند؟ آیا روش خشک کردن توت مانند گذشته به صورت سنتی و آفتابی انجام می شود؟ آیا تمهیداتی برای تولید بهداشتی این محصول اگر قرار است به صورت آفتابی خشک شود، اندیشیده و اجرا شده است؟
توت به دو روش صنعتی و آفتابی خشک می شود، در برخی مناطق ایران که دارای آب و هوای خشک و گرمی هستند و به عبارتی آفتاب تیزی دارند، خشک کردن توت ساده می باشد، یزد تولید کننده بهترین نوع توت خشک می باشد، مسلما تولید توت خشک هر چند در روش آفتابی دچار تغییر و تحولاتی شده است، چاره سازی هایی برای بهداشتی بودن آن شده است که البته کارساز و مثمر ثمر واقع شده اند.